Câteva muzee pe care le puteți vizita în timpul sejurului în Ploiești

    În timpul sejurului în Ploiești, turiștii vor putea vizita numeroase obiective turistice, orașul bucurându-se de prezența unui număr mare de muzee. Aici, veți putea vizita Muzeul Petrolului, singurul muzeu de acest gen din România, precum și Muzeul Ceasului, care se aseamănă ca importanță și specific cu muzeele similare din Europa, cum sunt Le Chaux-de-Fonds, din Elveția, și Besancon, din Franța. Muzeul Ceasului din Ploiești a fost intitulat în trecut "Ceasul de-al lungul vremii" și funcționa într-o sală a Palatului Culturii. Datorită patrimoniului său, care număra peste aproximativ 300 de piese, în anul 1971, s-a realizat mutarea sa într-un spațiu propriu. În prezent, Muzeul Ceasului funcționează într-o clădire de epocă, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și care a aparținut politicianului și magistratului Luca Elefterescu. Din fericire, clădirea păstrează în mare parte arhitectura originală, în stil romantic. În anul 1933, muzeul este numit Muzeul Ceasului "Nicolae Simache", în semn de prețuire a memoriei fondatorului acestuia. Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" are în prezent în inventarul său 4000 de piese și obiecte specifice, care ajută la observarea evoluției sistemelor de măsurare a timpului în intervalul secolelor XVI-XIX. Cele mai vechi ceasuri din cadrul muzeului sunt ceasurile de tip astronomic, create de orologii Jacules Heustadia și Joachim Metzker între anii 1544 și 1562. O altă piesă remarcabilă din colecția muzeului Ceasului din Ploiești este clepsidra (Ceasul cu apă), realizată de către Charles Rayner în anul 1654. În cadrul acestui muzeu sunt expuse și o serie de ceasuri ce au aparținut unor importante personalități politice ale României, vizitatorii putând admira ceasuri ce au aparținut lui Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Carol I, Mihai I, Țarul Alexandru al II-lea, Marele Duce Nicolae, generalul Alexandru Averescu, Nicolae Titulescu, poetului și diplomatului Vasile Alecsandri și a altora.

 Muntenia poza

   Un alt muzeu remarcabil pe care îl puteți vizita în timpul sejurului în Ploiești este Muzeul de Artă Ploiești. Acesta își are originea în Pinacoteca Municipiului Ploiești, înființată în anul 1931, în urma strădaniei unui grup de intelectuali ploieșteni, printre care avocatul și colecționarul de artă Ion Ionescu-Quintus, arhitectul Toma T. Socolescu și istoricul Dumitru Munteanu-Râmnic. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Pinacoteca Municipiului Ploiești a fost evacuată, fiind reînființată în anul 1955 sub numele Muzeul de Artă Ploiești. Începând cu anul 1969, muzeul funcționează în Palatul "Ghiță Ionescu", situat pe Bulevardul Independenței nr.1. Patrimoniul muzeului se compune, în principal, din obiecte de artă modernă și contemporană, din secolele XIX-XX. Acestea sunt structurate în patru colecții: pictură, grafică, sculptură și artă decorativă. În cadrul colecției de pictură veți putea admira opere a unui număr impresionat de artiști plastici, printre cei mai importanți situându-se: Nicolae Polcovnicul, Josef August Schoefft, Constantin Daniel Rosenthal, Constantin Lecca, Mișu Popp, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza și alții. Și arta grafică este bine reprezentată în cadrul acestui muzeu, în colecția muzeului aflându-se 20 de desene pe calc, semnate de Nicolae Tonitza, desene acuarelate realizate de către Theodor Pallady. Colecția de sculptură a muzeului nu este foarte amplă, însă este foarte valoroasă, vizitatorii putând admira sculpturi realizate de către Dimitrie Paciurea, Cornel Medrea, Oscar Han, Alexandru Călinescu, Ion Jalea, Constantin Baraschi, Gheorghe Tudor, Romul Ladea și Ion Irimescu. În ceea ce privește artele decorative, acestea sunt reprezentate de lucrări contemporane din ceramică și sticlă, o colecție de icoane pictate pe sticlă, din secolul al XIX-lea, precum și o colecție de tapiserie românească.

 Muntenia poza


  Muzeul “I. L. Caragiale” Ploiești a luat ființă datorită pasiunii pentru istorie și cultură a profesorului N. Simache. Muzeul a fost înființat în anul 1962, când se sărbătoreau 110 ani de la nașterea marelui scriitor I.L. Caragiale și a fost reorganizat în anul 2002, în anul lui I. L. Caragiale. În cadrul expoziției tematice Caragiale - omul și epoca, sunt ilustrate cele mai importante momente din viața scriitorului. Iubitorii de istorie pot vizita Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești. Muzeul funcționează într-o clădire în stil neoclasic, construită după planurile arhitectului Al. Orascu, cel care a proiectat și clădirea Universității din București și pe cea a Librăriei Academiei. Piatra de temeliei a clădirii a fost pusă în data de 31 mai 1865. Clădirea a fost restaurată în nenumărate rânduri, ultimele lucrări de restaurare mai ample având loc între anii 1990-1995, însă s-a avut grijă ca elementele arhitecturale inițiale să nu fie afectate. Muzeul a fost înființat în anul 1955, iar în prezent numără 17 secții muzeale. Un obiectiv turistic pe care nu-l puteți rata în cazul în care ajungeți în Ploiești este Palatul Culturii. Acesta este găzduit într-o clădire cu o arhitectură masivă, ce prezintă un corp central și două aripi laterale. Clădirea este reprezentativă pentru stilul neoclasic francez, impresionând datorită unității stilistice, a simetriei și a echilibrului. Intrarea principală, situată la nivelul primului etaj, este cu adevărat impresionantă. La parter și la primul etaj al clădirii, sunt prezente mai multe săli de conferințe, unele dintre ele fiind îmbrăcate în lambriuri de lemn și având plafoane casetate. Impresionat este și holul care cuprinde o mare parte a etajelor I și II. Holul prezintă o serie de coloane masive, este luminat prin plafon și reprezintă cel mai bun spațiu expozițional de pe cuprinsul orașului Ploiești. 

 Muntenia poza


   Ar fi păcat să vă aflați în Ploiești și să nu vizitați Muzeul Petrolului. Muzeul este amplasat în cadrul unei construcții de epocă, care a permis organizarea în curtea sa a unei expoziții în aer liber. În anul 1961, patrimoniul muzeului cuprindea 800 de piese, însă până în anul 1994, acesta a ajuns să numere peste 8000 de exponate. Trebuie menționat că acesta este singurul muzeu de acest gen de pe teritoriul României. Turiștii care aleg să-i treacă pragul vor putea admira numeroase exponate de mare importanță istorică și documentară, printre acestea situându-se: o hecnă acționată de cal; macheta primei instalații de foraj mecanic din România; macheta fabricii de gaz din 1856; unelte și lămpi de miner; felinar cu petrol din București, din secolul al XIX-lea; utilaje de foraj din lemn sau din metal, care datează din secolul al XIX-lea; hărți geologice; mostre minerologice; diplome; medalii și altele.

 Muntenia poza

Pitești - atracții turistice și unități de cazare

 Orașul Pitești este o alternativă pentru cei care preferă să descopere orașe mai puțin aglomerate, care oferă numeroase locuri interesante. De asemenea, în apropierea orașului Pitești, puteți vizita o serie de obiective turistice extrem de interesante, printre aceste situându-se: Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi, Muzeul Național Brătianu - Vila Florica, Mănăstirea Vieroși, Mănăstirea Cobia, Memorialul Victimelor Comunismului și a Rezistenței de la Sighet și altele.

Citeste mai mult.

Facilități oferite de cele mai populare unități de cazare din Pitești

  Orașul Pitești este unul dintre cele mai industrializate orașe ale țării noastre, însă se bucură și de nenumărate obiective turistice, turiștii putând admira Galeria de Artă din Pitești, Grădina Zoologică, Muzeul Județean Argeș, Teatrul Alexandru Davila și altele. Astfel, dacă ați ales să petreceți câteva zile în Pitești, veți putea vizita atracțiile acestuia și veți putea alege dintr-o gamă variată de  unități de cazare. 

Citeste mai mult.

Orașul Ploiești - Capitala Aurului Negru

Orașul Ploiești este amplasat la 60 de kilometri de București, fiind municipiul județului Prahova. Ploieștiul este situat în centrul Munteniei, se întinde pe o suprafață de circa 60 de kilometri pătrați, învecinându-se cu comunele Blejoi, Târgșoru Vechi, Bărcănești, Brazi și Bucov. Ploieștiul este așezat în partea central-nordică a Câmpiei Române, altitudinea medie fiind de 150 de metri.

Citeste mai mult.

Facilități și servicii oferite de hotelurile din Ploiești

Pentru persoanele care plănuiesc o călătorie în Ploiești, ne-am gândit să prezentăm pe scurt facilitățile de care dispun unitățile de cazare din acest oraș. Astfel, fie că ați ales să petreceți un sejur în acest oraș, fie că vă deplasați în interes de serviciu, să puteți alege hotelul care să vi se potrivească perfect.

Citeste mai mult.

Regiunea Munteniei - Unități de cazare care dispun de piscină interioară și centre Spa

Hotelurile cu piscină interioară sunt întotdeauna o alegere potrivită atât pentru cei care doresc să se bucure de un sejur relaxant, cât și pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Dacă pe timpul verii cu toții luăm cu asalt piscinele exterioare, în restul anotimpurilor piscinele interioare și centrele Spa sunt modalități excelente de relaxare.

Citeste mai mult.