Nu e o surpriză faptul că Sibiul este un oraș instagramabil și plin de atracții turistice. Orașul Sibiu păstrează încă farmecul medieval, iar piețele sale sunt mai tot timpul înțesate de turiști. Pe lângă multitudinea de obiective turistice și de localuri, în Sibiu veți descoperi și locuri instagramabile, perfecte pentru a realiza câteva fotografii drăguțe, care să vă amintească de timpul petrecut aici și să vă facă să reveniți în oraș cât mai curând posibil.
Piața Mare din Sibiu a fost concepută ca piață de cereale, iar mai târziu aici aveau loc diverse întâlniri și execuții publice. Piața a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1411. În Evul Mediu, Piața Mare din Sibiu era numită Der Grosse Ring sau Grosser Platz. În perioada interbelică, piața a luat numele regelui Ferdinand, iar în perioada comunistă a fost numită Piața Republicii, iar după Revoluție a revenit la denumirea sa inițială. La o simplă plimbare prin piață veți putea admira un amestec de case renovate din secolele XV-XVII. Piața Mare este instagramabilă din orice unghi ar fi privită, deoarece pe latura sa nordică este dispusă clădirea Breslei Croitorilor, pe latura vestică veți descoperi Palatul Brukenthal. Piața din Sibiu este extrem de fotogenică, mai ales văzută de sus, deoarece multe din acoperișurile clădirilor au forme deosebite. Clădirile de pe cuprinsul pieței au geamurile de așa manieră încât se aseamănă cu niște ochi, aceste ferestre fiind denumite "ochii orașului".
În Piața Mare din Sibiu, turiștii vor putea admira și Turnul Sfatului. Acesta este un adevărat simbol al orașului, iar de la etajele sale superioare, turiștii vor putea admira și fotografia priveliști panoramice asupra orașului. Interesante de admirat sunt și expozițiile temporare ce au loc aici, precum și mecanismul orologiului.
Deși nu este la fel de înțesată de monumente ca Piața Mare, Piața Mică din Sibiu are un farmec aparte. Clădirile de pe cuprinsul Pieței Mici datează din secolele XIV-XVI. Piața Mică din Sibiu a fost menționată documentar pentru prima dată în jurul anului 1370. În Evul Mediu, Piața Mică era centrul meșteșugăresc al orașului Sibiu și adăpostea numeroase ateliere meșteșugărești și spații comerciale. Piața era sediul principal al breslei croitorilor, iar în secolul al XV-lea, în piață s-a instalat și breasla cizmarilor.
Unul dintre cele mai instagramabile locuri din Sibiu este Podul Minciunilor. Există numeroase legende în legătură cu acest pod. Una dintre ele spune că podul ar avea urechi, iar cei care îl traversează și spun o minciună, riscă să se prăbușească de la înălțime. Conform unei alte legende, târgoveții care erau prinși că își înșelau clienții erau aruncați de pe acest pod, de unde și numele său. O altă legendă veche spune că de pe Podul Minciunilor erau aruncate fetele care mințeau că ar fi fecioare, dar după noaptea nunții se dovedea contrariul. Acestea sunt doar câteva dintre legendele care circulă în legătură cu acest pod și nu se știe încă care este cea adevărată. Podul Minciunilor, cunoscut și ca Podul Culcat, a fost construit în anul 1859 și asigură legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus. În timpul verii, pe Podul Minciunilor sunt dispuse jardiniere cu diverse flori, care fac ca peisajul să fie cu atât mai fotogenic. În spate, veți avea o mulțime de clădiri vechi și frumoase, astfel, Podul Minciunilor este loc perfect unde veți putea face poze minunate în cuplu și nu numai.
Vreți să realizați câteva fotografii spectaculoase în Sibiu și nu știți ce atracție turistică ar merită să fie fotografiată, noi vă sfătuim să vă aveți în vedere Catedrala Evanghelică din Sibiu. Catedrala a fost construită între secolele XIV-XVI, pe locul unei vechi bazilici. Catedrala măsoară 78 metri înălțime și are un aspect cu totul spectaculos. Turiștii vor putea realiza fotografii deosebite atât în exteriorul catedralei, cât și în interiorul său, deoarece bogăția decorului interior nu are cum să vă cucerească. Catedrala Evanghelică din Sibiu găzduiește cea mai mare orgă bisericească de pe cuprinsul României și una dintre cele mai frumoase cristelnițe de bronz din țară.
O altă zonă din Sibiu în care veți putea realiza fotografii demne de încărcat pe Instagram este Orașul de Jos. Orașul de Jos s-a dezvoltat înafara zidurilor orașului. Acum, acesta are un farmec deosebit, deoarece, chiar dacă nu se mândrește cu edificii publice importante, cuprinde unele dintre cele mai vechi și mai fermecătoare case din Sibiu. Turiștii vor putea lua la pas cele mai frumoase străzi, așa cum sunt Strada 9 Mai, Strada Faurului și Strada Turnului.
Strada Cetății este considerată a fi cea mai frumoasă stradă din Sibiu, dar și singurul loc în care se poate admira o parte a zidului fortificat a orașului medieval. Cele trei turnuri medievale de piatră (Turnul Olarilor, Turnul Archebuzienilor și Turnul Dulgherilor), care sunt dispuse de-a lungul străzii vor da foarte bine în pozele dumneavoastră.