Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

      Ne-am gândit că ar fi interesant să începem periplu celor mai frumoase locuri din România cu orașul  București, mai precis cu Calea Victoriei. Artera principală a orașului București a cunoscut perioada de glorie în anii dinaintea izbucnirii Primul Război Mondial, numiți La Belle Époque, dar și în Perioada Interbelică.  De-a lungul său veți putea admira cele mai spectaculoase capodopere arhitecturale ale orașului, precum Muzeul Național de Istorie, Clădirea CEC, Ateneul Român, Palatul Cantacuzino. Calea Victoriei este una dintre cele mai cosmopolite zone ale capitalei, aici fiind situate magazine de brand, galerii de artă, localuri cochete, restaurante, parcuri, cinematografe și altele. 

 poza

       Un alt oraș spectaculos de pe cuprinsul României este Sighisoara.  Orașul și-a conservat extrem de bine farmecul medieval, fiind înțesat de turnuri ale meșteșugarilor, străduțe pietruite și clădiri cu sute de ani vechime. Principalul obiectiv turistic al orașului Sighisoara este Turnul cu Ceas. Turnul este vizibil din orice punct al orașului, măsoară 64 metri înălțime, iar din vârful său veți putea admira priveliști senzaționale. 

 poza

          În topul celor mai frumoase orașe din România se situează și Sibiul. Orașul are un stil arhitectural unitar, este extrem de curat și se bucură de o multitudine de obiective turistice. Piața Mare a Sibiului este înțesată de cafenele și restaurante.  În cazul în care timpul vă permite puteți explora muzeele din Sibiu, cele mai interesante fiind: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra,  Muzeul de Istorie Naturală,  Muzeul Locomotivelor cu Aur, Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder" și altele. 

 poza

          Și Sinaia se mândrește de atracții turistice dintre cele mai frumoase, așa cum este Castelul Peleș, reședința de vară a Familiei Regale a României. Piatra de temelie a Castelului Peleș a fost pusă de către Carol I în anul 1874.  Asta a dus la dezvoltarea Sinaiei, aici construindu-și case de vacanță membrii protipendadei românești.  Castelul Peleș a servit drept reședință da vară a Familiei Regale între anii 1883-1947, fiind naționalizată în 1948.  Castelul Peleș este cu siguranță unul din acele locuri care merită vizitate măcar o dată în viață, însă la fiecare vizită veți descoperi ceva nou, dată fiind complexitatea sa.

 poza

          Castelul Bran este în rândul turiștilor străini unul dintre cele mai cunoscute locuri din România. Castelul a căpătat această popularitate prin asociere cu legenda Contelui Dracula. Deși Vlad Dracu nu a locuit niciodată în castel asta nu înseamnă că acesta nu merită explorat. 

 poza

         Cert este că turiștii pasionați de istorie medievală vor avea ce vizita în România, în țără existând numeroase castele și cetăți fortificate. Din păcate nu le putem încadra aici pe toate, deși multe dintre ele ar merita acest lucru, ne vom rezuma doar la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Castelul a fost construit în secolul al XV-lea, în timpul lui Iancu de Hunedoara, și este unul dintre cele mai spectaculoase castele din România. 

 poza

         În cazul în care pașii vă poartă în ținuturile Bucovinei, atunci neapărat trebuie să vizitați Mănăstirea Voroneț. Lăcașul de cult numit și Capela Sixtină a Estului a fost construit în anul 1488, în doar 3 luni și 3 săptămâni.  Mănăstirea este celebră la nivel mondial datorită picturilor sale în nuanțe de albastru de Voroneț. Interesant este faptul că albastrul și-a păstrat intensitatea în ciuda condițiilor climatice vitrege.  Cercetările efectuate au demonstrat că la baza albastrului de Voroneț stă o piatră numită azurit. Tehnica prin care s-a obținut acest albastru este însă necunoscută cercetătorilor. 

 poza

         Pentru a nu ne îndepărta prea mult de registrul religios, ne-am gândit că și Cimitirul Vesel din Săpânța merită inclus în top 10 cele mai frumoase locuri din România. De altfel, Cimitirul Vesel din Săpânța este inclus în topul celor mai frumoase cimitire din Europa. Poate la prima vedere vi se pare ciudat să vizitați un cimitir, locul fiind de regulă asociat cu moartea și cu tristețea, însă atmosfera din Cimitirul Vesel nu este deloc sumbră,  locuitorii din Săpânța reușind ca prin crucile pictate să sfideze moartea și să-i adauge o notă comică. 

 poza

   Printre cele mai spectaculoase locuri din România se situează și Podul lui Dumnezeu. Podul este situat în comuna Ponoarele, este cel mai mare pod natural din România și al doilea cel mai mare astfel de pod din Europa. Măsoară 30 metri lungime, 22 metri înălțime și 13 metri lățime. Podul s-a format prin surparea tavanului Peșterii Podului. Neputându-și explica existența sa, locuitorii din zonă au țesut în jurul Podului lui Dumnezeu câteva de legende.  Bătrânii povestesc că în peșteră locuia Satana, iar omenii s-au rugat ca să fie scapați, atunci Dumnezeu a lovit cu palma peste tavanul peșterii care s-a surpat, luând astfel naștere Podul lui Dumnezeu.

 poza

        În cazul în care ajungeți în Munții Rodnei, nu puteți rata Cascada Cailor. Cascada prevede mai multe trepte de cădere, situate la circa 40 de metri unele de altele. Cascada a fost numită astfel, deoarece se crede că într-o noapte furtunoasă, o herghelie  a fost atacată de către un urs, caii s-au speriat de fulgere și s-au aruncat în hău, fără șansă de supraviețuire. 

 poza

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.