România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare. Puteți lua cu asalt restaurantele și localuri, fiind o perioadă în care, majoritatea dintre noi nu mai țin cont de calorii, ci se delectează cu toate preparatele care le fac cu ochiul. Puteți opta pentru o unitate de cazare care să beneficieze de centru spa, astfel încât răsfățul să fie total. Maramureș este un tărâm de basm și, deși la prima vedere, pare o destinație potrivită, mai ales, pentru persoanele mai în vârstă sau pentru familii, veți fi surprinși să aflați câte surprize poate oferi această zonă. În Maramureș vă puteți bucura de preparate tradiționale dintre cele mai gustoase, din meniul de Revelion neputând să lipsească jumările, urda, sarmalele, gulașul, cotletele și horinca. La toate acestea se adaugă cozonacul cu nucă. Pentru a arde toate caloriile de la masa de Revelion, puteți vizita obiectivele turistice din acest colț de țară, iar acestea nu sunt deloc puține, Maramureșul numărând 100 de biserici de lemn, dintre care 8 sunt incluse pe lista patrimoniului UNESCO. Chiar dacă poate nu sunteți foarte religioși, vă sfătuim să nu ratați slujba dintre ani, de la Mănăstirea Bârsana. Pentru o experiență veritabilă, puteți opta pentru o plimbare cu sania.
Un Revelion petrecut la poalele Muntelui Tâmpla este ca o recompensă, după un an încărcat. Frigul de afară nu va reuși să ia din farmecul atmosferei din Piața Sfatului, unde puteți admira imensul brad, frumos ornat. Plimbarea se poate prelungii spre Piața Șchei. După acestea, o cină cu preparate tradiționale și un pahar de vin sunt mai mult decât binevenite. Turiștilor care nu iubesc aglomerația, le recomandăm să se echipeze bine și să pornească spre Vârful Tâmpa, de unde pot admira spectaculosul foc de artificii. Sejurul poate continua în Poiana Brașov, unde vă puteți trage cu sania, puteți schia sau vă puteți da cu punga.
Cred că nu trebuie să mai precizăm faptul că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, fiind o destinație de vacanță care atrage zeci de mii de turiștii, mai ales, în preajma Sărbătorilor de iarnă. După cum se știe, în Sibiu este organizat unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, care se încheie pe 3 ianuarie. În Piața Mare din Sibiu, în noaptea dintre ani, se organizează un concert în aer liber. Contra frigului vă recomandăm vinul fiert, asezonat cu scorțișoară. Șampania de la miezul nopții o puteți ciocni în Turnul Sfatului, în timp ce admirați focurile de artificii și să vă puneți tradiționala dorință. Cei care doresc să petreacă Revelionul într-un cadru mai rustic se pot îndrepta către Mărginimea Sibiului. Aici, cetele de juni pornesc la colindat încă de cu seară, întreaga zonă răsunând de cântecele tradiționale.
O vacanță petrecută în Sinaia este o modalitate clasică de a petrecere Revelionul. Domeniul de schi din Sinaia, numără 14 pârtii, de diferite grade de dificultate. Pârtiile sunt deservite de instalații de transport pe cablu. După ce v-ați distrat pe pârtie, puteți lua cu asalt restaurantul Alex, singurul restaurant cu specific unguresc din Sinaia. Pe durata sejurului în Sinaia nu puteți rata Castelul Peleș, Castelul Pelișor și celelalte atracții ale stațiunii.
Branul nu oferă doar castelul medieval, celebrul în întreaga lume, Culoarul Rucăr-Bran se bucură de peisaje spectaculoase, sate tradiționale de munte și aer ozonat, extrem de benefic pentru sănătate. La câțiva kilometri de Bran se situează pârtia de schi Bran-Zănoaga. Pârtia are dificultate medie, fiind dotată cu instalație nocturnă. Dacă v-ați plănuit să petreceți Revelionul pe pârtie, astfel încât să simțiți zăpada sub picioare, Predeal este destinația perfectă. Vă puteți încălzi cu un pahar de vin fiert, iar seara vă puteți relaxa în cadrul spa-ului, de care dispun marea majoritate a hotelurilor din stațiune. În programul sejurului dumneavoastră puteți introduce și traseul montan, care pornește de la pârtia de schi Clăbucet Sosire și ajunge la Vârful Clăbucetul Taurului. Echipați-vă bine, fiindcă veți avea în față kilometri întregi, acoperiți în totalitate cu zăpadă.